Германската фондация Ханс Херман Восс  ще подкрепи надграждането на високотехнологични

...
Германската фондация Ханс Херман Восс  ще подкрепи надграждането на високотехнологични
Коментари Харесай

Фондация "Ханс Херман Восс" подкрепя надграждането на високотехнологични кабинети в две ловешки гимназии

Германската фондация " Ханс Херман Восс "  ще поддържа надграждането на високотехнологични кабинети (MINT и STEM)  в  Професионалната гимназия по механоелектротехника  и Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч. Това излиза наяве от получените писма до кмета на община Ловеч Корнелия Маринова, подписани от Йохана Холст,  член на борда на шефовете на фондацията, заяви пресцентърът на общината. 
 
В документите се оповестява, че на съвещание на настоятелството на фондацията на 23 ноември 2022 година са разисквани заявките, изпратени от Ловеч. Решено е планът " Виртуална лаборатория  MINT " в ПГМЕТ да бъде подсилен в интервала от 1 януари 2023 година до 31 декември 2023 година с 30 930 евро.
 
Проектът " Разширяване на  STEM Център за просвета и изследване с фокус върху виртуалната и разширената действителност " в ППМГ също ще  бъде подсилен в интервала от 1 януари 2023 година до 31 декември 2023 година с 31 220 евро. От фондацията показват предпочитание да участват на предаването на устройствата на двете гимназии.
 
Припомняме, че фондацията е притежател на компанията VOSS, която има цех за автомобилни елементи в ловешкото село Баховица. На 13.09.2022 година в Ловеч се организира първата работна среща с присъединяване на Йохана Холст. Участваха още кметът Корнелия Маринова, Роланд Вайс, шеф на " ВОСС Аутомотив България " и Йордан Йовев, стопански шеф на " ВОСС Аутомотив България "  (Виж снимката). Тогава стана ясно, че фондацията има дълготрайна поддръжка на планове в учебни заведения и обществени домове.
 
Днес кметът Корнелия Маринова разяснява: " Радостно е, че към този момент имаме действителен прогрес за финансирането на плановете и ще можем, дружно с немските другари от фондация " Ханс Херман Восс ",  да предоставим на нашите възпитаници нещо в действителност належащо и съвременно за тяхното образование. Очевидни са растящите потребности на световната работна среда, която изисква разнообразни познания и умения. "
 
Забележка:
STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics)  или просвета, технологии, инженерство и математика.
MINT (Mathematik, Informatik, Naturwissenschaften, Technik) или математика, информатика, естествени науки и техника.
За Фондация " Ханс Херман Восс " виж ТУК.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР